28 Aralık, 2013

Chai (Masala) Tea Latte Sevenler Buraya!

Birçok kahve dükkanlarında popüler olan ve aslında özü siyah çaydan gelen soğuk kış günlerinde içinizi ısıtan bir içecektir Chai Tea. Bu tarif, Hindistan'ın orjınal içeceğidir. Masala Tea' nin anlamı ise karışık bitki-baharat karışımlı siyah çay içeceğidir. Hindistan'daki her aile, bu içeceğin tarifini kendilerinde saklı tutar. Kullanılan baharatlar kendi arzunuza göre değiştirilebilir. Dün Güney Kore'de yaşayan Amerikalı arkadaşımın Facebook paylaşımını görünce tarifini istedim. Favorim olan bu içeceği denemek için evimde gerekli malzemeler olduğunu tespit edince, soluğu hemen mutfakta alıverdim.

Şimdi sizlerle bu güzel lezzeti paylaşmak istiyorum.



Chai (Masala) Tea Latte

Malzemeler

1 buçuk su bardağı süt
1su bardağı su
3 adet karanfıl
7 adet kakule tohumu
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker (Arzuya göre daha fazla konulabilir,bal veya tatlandırıcı da kullanabilirsiniz)
2 çorba kaşığı tepeleme siyah çay (Siyah çay bulunamıyorsa 1 adet poşet çay kullanın)
1 çimdik muskat tozu
(İsteğe göre anason, kimyon,vanilya şurubu ve karabiber de eklenebilir. Kendi tarifimde eklemedim.)

Yapılışı-Sıcak içim:

Öncelikle suyu ve sütü bir sos tenceresine aktarın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ardından içine karanfil, tarçın, kakule, toz şeker ve muskatı ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynamıs olan karışıma siyah çayı ekleyin. Çay rengini vermeye başlayınca zencefili de ekleyin ve 3 kere karışımı kaynatıp altını kısma işlemini tekrar edin. Bir süzgeç yardımıyla içeceğinizi servis edin.

Soğuk içimi için:

Yaz günlerinde bu içeceği soğuk içmek isteyenler, ilk önce suyun içinde çayı kayatıp rengini salınca tüm baharat ve şekeri ekledikten sonra en son soğuk süt ve buz ekleyerek servis yapabilirler.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: